dinsdag, augustus 22, 2006

Testdag voor Calendar/Sunbird

Vandaag is het test dag voor het Calendar project van Mozilla. Ik heb voor het eerst getest, dat wil zeggen wat opdrachten van het Litmus programma uitgevoerd en aangegeven of de uitkomst de juiste was. Niet erg bijzonder, maar toch, ik heb getest. Overigens alleen Sunbird wat nu in thrunk Calendar heet.

Labels:

maandag, augustus 21, 2006

Vandaag gewerkt en gehacked

Vandaag heb ik voor het eerst gewerkt via ASA student, ik had geen werkschoenen, dus moest ik die ng even ophalen en kon dan direct door om orders te picken bij Dyka. Best leuk, want je bent steeds in beweging en leert ondertussen de meest vreemde plastic gevallen kennen. Ik weet nu wat mof-mof is. Tijdens het werk werd ik eerst door Tim en later ook door Antje en Gerbrant er op gewezen dat VKConline.nl gehacked was. Een stomme fout van mij (verkeerd CMODden).

Labels: ,

maandag, augustus 14, 2006

Het duizelt op de rails

Dit was net even teveel open source voor mij! Gewoonweg eng om te zien dat programeren zo verschrikkelijk snel kan en ondanks dat ik wel begrijp dat het wel enigszins moeilijker is als je nog niet bekend bent met het programma is het wel duizelingwekkend om te zien hoe mooi het werkt.
Overigens word ik er van beschuldigd dat dit een spamblog zou zijn, dus ik moet uit een plaatje letters ontcijferen om te kunnen posten. Ik heb maar even een aanvraag gedaan om die beveiliging eraf te krijgen. Ik ben bang dat ik te veel links gebruik...

Labels: ,

zaterdag, augustus 05, 2006

Eerste echte Ubuntu ervaringen

Om maar te beginnen met de problemen die ik al donderdag aangaf, die zijn nog niet opgelost, al heb ik voor het USB kabeltje al wel een aantal suggesties; Samba servertje opzetten of met Wine gewoon het programma nabootsen. Ja, ik heb al enigszins geƫxpirimenteerd met deze programma's met Wine heb ik nog wat problemen om IE6 te instaleren om daarna HT Ratings werkende te krijgen (bedenk me nu dat ik alle data van HT Ratings kwijt ben, want die stond in de niet gebackupte Program Files...) Bij Samba kwam ik er al snel achter dat uit een instructiePDF met alleen tekst van 6 Mb wel blijkt dat het misschien iets te voortvarend gedacht is dat ik daarmee wel even wat uit kon proberen. Voorlopig nog even zonder dus, maar een aantal dingen zijn me al wel gelukt. Zo ben ik razend enthousiast over het Synaptic pakketbeheer de automatische updates van Windows zijn leuk, maar dit is zoals het werkelijk hoort. Natuurlijk heb je iets makkelijker spreken als de meeste software vrij voor handen is, maar het feit dat ieder stukje software makkelijk automatisch up te daten is blijft voor mij voorlopig nog wel even een hoogtepuntje. Ik zit bijna gespannen te wachten dat het, niet al te strak vormgegeven, popupvenster weer opkomt om me te vertellen dat ik moet updaten. Een ander ding waar ik behoorlijk over te spreken ben, al vind ik het ergens ook wel wat lastig, is het steeds weer moeten invoeren van het wachtwoord.
Nu alleen nog mijn Transport Tycoon CD zoeken om OpenTTD te kunnen spelen en eens kijken hoe ik de laatste versie van Scribus instaleer, ik moet nog een pakket erbij installeren, maar dat conflicteerd dan weer met iets anders, ofwel fora lezen...

Labels: ,

donderdag, augustus 03, 2006

Ubuntu geinstalleerd!

Het is me gelukt, ik heb Ubuntu geinstalleerd op mijn computer in Enschede. Het probleem wat ik voorzag; een niet werkende internetverbinding dreigde heel even de kop op te steken toen ik mijn computernaam niet bij de hand had en weer even terug moest naar het nog draaiende XP. Een probleem wat ik wel had kunnen voorzien, maar niet voorzag is het feit dat mijn laserprinter, net voorzien van een nieuwe toner, niet ondersteund wordt. Dat zal nog wel enig sleutelwerk vergen denk ik, sterker ik ben bang dat het via een heel omslachtige manier zal moeten. Morgen (na de nacht) eens kijken of ik de USB printer en het in de vorige post genoemde USB-kabeltje aan de praat krijg, ik benieuwd. De printer zal niet zo'n probleem zijn, het kabeltje daarentegen...

Labels:

woensdag, augustus 02, 2006

Verhuizing en update

Verhuizing
Zeer binnenkort ga ik verhuizen, niet naar een ander huis, want ik woon hier best, zeker nu de temperaturen weer dragelijk zijn en we zelfs weer vulling in de lakens hebben om ons 's nachts warm te houden. Nee, ik ga weg van een door mij eigenlijk al jaren vervloekt OS; Windows. Eindelijk ga ik de grote stap maken en stap ik in het boortje dat de prachtige Afrikaanse naam Ubuntu draagt. Ik ben nu alles aan het voorbereiden, al mijn gegevens in veiligheid brengen op Miriam haar computer. Eerst zette ik alles op onze behoorlijk trage MP3-speler, maar ik heb nu een kabeltje gekocht dat via USB bestanden over zend, nu hopen dat dat straks ook zal werken met Ubuntu. Daarnaast is er nog een gevaar wat op de loer ligt, het verhaal Linux en de kabelinternetverbinding. Waarschijnlijk heeft dit verhaal wel een happy ending, maar het kan maar zo zijn dat het een langdradige en vervelende verhaallijn heeft.
Update
Mijn laatste bericht was van bijna 2 maanden terug en daarin wordt ook geen woord over mijn belevingen verteld, alleen over een lovebird.. Nou, eigenlijk zou ik ook niet weten wat ik moet vertellen, behalve dat we naar Denemarken zijn gefietst in 8 fietsdagen 800 Km overbruggen over bruggen en heuvels en vooral door gouden korenvelden. Daarna iets te vluchtig duur Kopenhagen bekeken, waarbij vooral Bakken is een aanrader vond ik, alhoewel Tivoli natuurlijk mooier is, doet het er weinig voor onder qua beleving en in Bakken kun je nog eens wat betalen.. we zijn in beide parken in de topattracties geweest, in Bakken is dat de uit 1932 houten achtbaan, in Tivoli de splikslinter nieuwe himmelskibet (The Star Flyer) oftewel een huis-tuin- en-keuken draaimolen aan een toren.

Labels: ,