donderdag, maart 31, 2005

Projecten

Hieronder een lijstje (langlopende) projecten waar ik hopelijk ooit allemaal strepen door kan zetten:
  • Bachelor halen (vervolg -> master halen)
  • Statuten en reglementen VKC opstellen
  • Eerste klasse spelen (inmiddels een paar keer in gevallen, nu nog basisplaats)
  • Rijbewijs halen
  • VKC website in CMS zetten
  • Schotland bezoeken
  • Leren programeren
  • Support base site in JoomlaDrupal!

woensdag, maart 30, 2005

As seen on TV

Jaja, mijn moment of glory, het duurde bij elkaar zo'n 2 seconden, maar ik was in beeld! Bij Omrop Fryslan, maar op TV, eergisteren in Boppeslag. We hebben het gezien in de ziekenhuis, waar Gerbrant aan zijn blinde darm geholpen is. Vandaag alweer TV kijken bij Ger, maar nu thuis; NL-Armenie.
Verder lekker bezig met SMOM leren en vrijdag hebben we nog even een NSK gespeel en daarna getreind (meer dan uur vertraging, dus gratis terugreis)

donderdag, maart 24, 2005

Dirruken

24-03-2005 DVDEN BROEK FIL8511> -2,28
24-03-2005 DVDEN BROEK FIL8511> -6,28
24-03-2005 DVDEN BROEK FIL8511> -2,03

Misschien handig om een boodschappenlijstje te maken in het vervolg

woensdag, maart 23, 2005

Mooiste Nederhop tekst?

White Wolf - Teksten: "Een kogel

SampB:
één kogel, één kogel heb ik maar
zoveel te doen, te zeggen, ik wordt pas naar
als ik bedenk hoe weinig tijd ik heb
en hoe veel, hoe vaak je door onrecht wordt genept
de verkrachter die zijn naam tatoeëerde
op haar borst en het vervolgens nog eens probeerde
en de overvaller die schoot en schoot niet dood
maar zijn slachtoffer de eeuwige rolstoel aanbood
de oplichter die alleen in bijstandswijken zijn slag slaat
maar in een geweten alle hoop verslaat
de leider die met mooie zinnen
de oorlogshel voor vele zonen laat beginnen
de roker met z’n grote bek in de nietrokerscoupé
onverantwoordelijke lul, je sterft en ik hoef niet mee
de drugsdealer die de drankjes van dope voorziet
drink dan debielen, die stikt in zijn verdriet
de racist die suggereert en probeert
omdat hij weet dat de domme van de geschiedenis niet leert

één kogel maar, en een leven om hem te verschieten
één kogel maar, om een leven lang van te genieten
geen tijd of kans om een fout te maken
één kogel maar, en die kogel moet raken!

of zal ik die kogel gebruiken om leiden te stoppen
een ongeneeslijk zieke naar zijn einde poppen
met die ene kogel een SOS signaal geven
waardoor aan scheepsramp minder doden kleven
de kogel omsmelten om een geliefde te behagen
een kettinkje waarmee ze m’n liefde altijd mee kan dragen
de kogel verpatsen om er speelgoed van te kopen
en een kinds leven gelukkig te laten verlopen
één kogel, één kans, ik mag het niet verknallen
één mogelijkheid om niet in wanhoop te vervallen
hoe hard ik ook vecht, het blijft een kogel
waar is mijn wonder die van één twee goochelt?

één kogel maar, en een leven om hem te verschieten
één kogel maar, om een leven lang van te genieten
geen tijd of kans om een fout te maken
één kogel maar, en die kogel moet raken!

één kogel om een koe te doden, een gezin te voeden
één kogel om een vijand te zien bloeden
de eerste, is de laatste, is de enige
zal ik die kogel m"

Google adds

Zoals jullie kunnen zien heb ik nu google adds op mijn weblog. Als jullie daar dan zo nu en dan eens op klikken, dan maken jullie mij blij :D

dinsdag, maart 22, 2005

Voetbalteam gevangenis Norgerhaven uit competitie

nu.nl/sport | Voetbalteam gevangenis Norgerhaven uit competitie: "Voetbalteam gevangenis Norgerhaven uit competitie

VEENHUIZEN - De directie van PI Veenhuizen heeft het voetbalteam met gedetineerden van gevangenis Norgerhaven uit de KNVB-competitie gehaald. Dat heeft directeur R. Kievitsbosch van het Drentse gevangeniscomplex dinsdag laten weten.

Hij heeft dit besluit genomen om de door het Rijk opgelegde bezuiniging op het gevangenisbudget te kunnen realiseren. Norgerhaven speelde in de vierde klasse B van het reserve zaterdagvoetbal en was voor zover bij de directie bekend nog het enige gevangenisteam dat in competitieverband voetbalde.

Budget
Kievitsbosch beseft dat de maatregel niet populair is: 'Niemand staat hier om te juichen. We moeten echter zoals bekend 17,5 procent op ons budget bezuinigen en fors snijden in de dagbesteding. Het geld dat overblijft, besteden we liever aan breedtesport voor de ruim 250 gedetineerden in Norgerhaven, dan aan de relatief kostbare begeleiding van een voetbalelftal waar ongeveer twintig mensen aan kunnen meedoen.'

Daarbij komt volgens Kievitsbosch dat er tegenwoordig ook kortgestraften in Norgerhaven worden geplaatst, waardoor het steeds moeilijker wordt om een goed elftal samen te stellen. Datzelfde probleem deed zich eerder voor in de gevangenis Esserheem, dat tot enkele jaren geleden ook een voetbalelftal in de competitie had.

Amateurvoetbal
De directeur benadrukt dat de gedetineerden nog wel een balletje kunnen blijven trappen en ook onderling wedstrijdjes zullen houden. Hoe lang Norgerhaven 1 al in competitieverband speelde, is bij de directie niet bekend. In het noordelijke amateurvoetbal stond Norgerhaven bekend als de ploeg die altijd thuiswedstrijden speelde, binnen de muren van het gevangeniscomplex."

We take You to the Candyshop

alias Síofok vakantiefoto´s
wetakeyoutothecandyshop : Gallery
Hier staan de online foto´s van onze Síofok vakantie

zondag, maart 20, 2005

PSV kampioen.. (oud nieuws)

Ajax site: "Geen glans aan debuutwedstrijd Blind
Het doemscenario dat trainer Danny Blind in zijn debuutwedstrijd absoluut wilde vermijden, kwam toch uit. Tegen koploper PSV leed Ajax zijn grootste thuisnederlaag in de eredivisie in de geschiedenis. Met 0-4 was de ploeg van Guus Hiddink in de Amsterdam ArenA heer en meester."

PSV site:
"Hiddink: 'We hebben weinig kansen nodig'
Trainer Guus Hiddink was na afloop van Ajax-PSV (0-4) een tevreden man. Hij roemde vooral de tactische discipline van zijn ploeg: "We stonden goed en gaven weinig weg. We hebben al het hele seizoen weinig kansen nodig om tot scoren te komen. Dat bleek ook vandaag weer. We hebben het tempo van de wedstrijd bepaald en zijn nauwelijks in de problemen gekomen.""

Omrop Frylan:
"SC Hearrenfean hat sneintemiddei mei 0-1 wûn fan FC Utrecht. Yildirim makke yn de 25e minút de iennichste treffer yn in fierder minne wedstriid. FC Utrecht spile yn de twadde helte mei tsien man.
Oanfierder Tanghe krige yn de 44e minút syn twadde giele kaart.FC Utrecht docht mooglik takom seizoen net mei oan Europeesk fuotbal. De klub hat fan de lêste fiif duels mar ien wûn."

donderdag, maart 17, 2005

Levenswater, de website van de Usquebaugh Society

dinsdag, maart 15, 2005

Escape from Alcabrass

Escape from Alcabrass
Dit spel is echt nog niet makkelijk, heir ben je nog wel even zoet mee...

maandag, maart 14, 2005

Druk weekend in Groningen

En of het een druk weekend was... Daarom begon mijn weekend al op donderdag, anders was het me fataal geworden.
Donderdag bij Michiel zijn verjaardag gevierd. Daar ter plaatse bleek dat deze weblog zowaar gelezen wordt; Joechei! Slechte voortekens voor de naderende bezigheden, want tegen 4 (?) werd ik dusdanig me dat ik een wandeling door het Glimmense bos heb moeten afslaan en het bed verkoos.
Vrijdag goed uitgeslapen en ´s avonds samen met Sietse de schuttersbeker gewonnen! Daarna nog een aantal zware discussies met Gerbrant gehad, waardoor ik later dan gepland (3 uur) ging slapen.
Zaterdag gefolderd met Miriam tussen de buien door. Om half 4 gingen we richting Groningen om daarna een mooie kruisfinale tussen Fortuna en DOS ´46 te zien, die ook nog eens door de meest gewenste ploeg werd gewonnen (DOS ´46), helaas was de andere kruisfinale niet om aan te zien, vooral omdat Michiel Gerritsen het liet afweten en de inbreng van Taco Poelstra niet echt toegevoegde waarde had. Pas in de laatste 5 minuten mochten we wat ge-ouwehoer van Leon Simons zien, die even vanaf eigen helft schoot. Daarna gingen we eten in een gesloten Subway, om daarna naar het niet zo sprankelende feest van het ISKT te gaan.
Zondag dan het ISKT, ik kon mijn geliefde sport, scheidsrechrtje schelden, weer uitoefenen. Al snel bleek dat we niet met minder dan de toernooiwinst genoegen gingen nemen, maar zo ver kwam het niet. In de halve finale verloren we van de latere winnaars, de Hippo´s. We werden derde, maar die wedstrijd werd wel heel erg plichtmatig gespeeld, aan niemand zag je dat die er zin in had om voor de derde plaats te spelen. Na de finale bleek dat wel terrecht, want alleen de Hippo´s waren gelijkwaardig aan ons.

maandag, maart 07, 2005

Twents, doar is niks mis met

Van Deinse Instituut: "Van Deinse Instituut start i.s.m. RTV Oost campagne voor behoud Twentse taal

Maandag 31 januari is de campagne “Twents, doar is niks mis met”! bij RTV Oost van start gegaan. De campagne is een initiatief van het Van Deinse Instituut in Enschede.

Door middel van radio en tv-spotjes wordt de Twentse taal op een positieve en moderne manier onder de aandacht gebracht. In totaal zijn 20 spotjes geproduceerd die in de komende twee maanden zullen worden uitgezonden door RTV Oost. De spotjes variëren van komisch tot serieus om alle kanten van het Twents te belichten.

Luisteraars en kijkers zullen de komende tijd o.a. spotjes horen en zien waarin actrice Johanna ter Steege een gedicht voordraagt, Anne van der Meiden een Psalm voorleest en Herman Finkers kinderen naar bed stuurt.

Aan de spotjes hebben verder Fons de Poel (Netwerk), Stijn Fens (Kruispunt), Annie Schreijer (CDA) en de Limburgse zanger Gé Reinders meegewerkt. Ook de scène waarin Herman Finkers in Baantjer meespeelt zal te zien zijn.

Ieder spotje eindigt met de zin: “Twents, doar is niks mis met!”.

De bedoeling van de campagne is: - mensen bewust maken van de waarde van het Twents - op gang brengen van een brede maatschappelijke discussie over het behoud van het Twents.

De Twentse taal moet volgens ons behouden blijven omdat: - de taal is er (veel ouder dan het Standaard Nederlands) m.a.w. behoud cultuur historisch erfgoed;
- het aanbieden van de modersproak naast het Nederlands vergroot het taalgevoel van de kinderen. Sterker: kinderen hun eigen streektaal onthouden is niet bevorderlijk gebleken voor het Nederlands;
- de taal heeft in vele situaties een meerwaarde (bijv. bij bepaalde beroepen is het belangrijk om Twents te spreken);
- Het Europees handvest spreekt van: '[...]dat de bescherming en bevordering van regionale talen [...] een belangrijke bijdrage vormen aan de opbouw van een Europa dat is gegrondvest op de beginselen van democratie en culturele verscheidenheid.'Veel reg"

M A F I A

Leuke andere weblog...
M A F I A

zondag, maart 06, 2005

Netjes 5e

3C
1. WWMD 1 14 11 1 2 23 215-159
2. de Hoeve 1 14 9 4 1 22 234-162
3. Olympia(T) 1 14 10 2 2 22 216-151
4. de Pein 1 14 7 2 5 16 211-191
5. VKC 1 14 6 1 7 13 193-220
6. Goorecht/Prolin 1 14 4 2 8 10 184-212
7. ODA 1 14 3 0 11 6 160-202
8. Korulos 1 14 0 0 14 0 148-264
Geen 200 doelpunten :( en een beetje veel tegen... Maar niet slecht, al zeg ik het zelf..