woensdag, oktober 25, 2006

SOG/Ubuntu prutsdag

Vandaag te weinig geleerd, maar des te meer gedaan met de computer. Vanochtend heb ik de ventilator even schoongemaakt, mocht ook wel, want die was behoorlijk vies inmiddels. Ook het toetsenbord heb ik een beetje schoon gemaakt, alle toetsen moeten er nog een keer uit voor een grondige beurt, maar dat komt laten wel. Wat ook later zal moeten is de CD speler/brander installeren. Ik heb het vermoeden dat mijn pcrw800 niet werkt met de drivers van pcrw804 en dat er ook geen goede drivers bestaan.. Ook project tweede beeldscherm is vandaag niet geluk, maar morgen koop ik voor € 5 een PCI grafische kaart en misschien kan ik daarmee Miriam haar beeldscherm aansluiten.. En mijn niet echt goedkope muis heb ik eindelijk werken in resolutie 800, met de duimknop moet ik nog even worstelen, maar daar heb ik de HOW-TO ook al van gevonden.
Gisteren is Firefox 2.0 uitgekomen en ik kan natuurlijk niet achterblijven dus heb ik dat via een script dit geïnstalleerd (alleen en-GB vervangen door nl in het script, want ik wil de Nederlandse versie (nl-FY kan ook..)). Firefox 2 bevalt goed. In het scherm waar ik nu type heeft het een spellingcontrole (moet zonder s van hem..). De zoekfuncties zijn nu makkelijk te verwijderen. Feeds worden niet meer als XML getoond maar in een handige template. De tabbladen werken eindelijk standaard goed, dus de niet meer werkende Tab Mix plus kon sowieso weg.
Edit: De duimknop doet het om 00:45 eindelijk. Het was een wirwar van verkeerde HOW-TOs die ik volgde, toen ik uiteindelijk op de juiste stuitte. De duimknop zal wel veel gebruikt gaan worden verwacht ik, want Firefox 2 heeft niet meer backspace als back knop, nu moet je Alt+pijltje links indrukken en dat is mij teveel werk..

Labels:

dinsdag, oktober 10, 2006

Legaal bloggen - juridische valkuilen voor weblogs

Legaal bloggen - juridische valkuilen voor weblogs (in Maatschappij > Juridische zaken @ iusmentis.com)
Tja op zich niet verkeerd om eens te kijken welke juridische consequenties een niet gelezen weblog kan hebben ;-P

Labels:

Internet versnelling?

Ik heb een kleine hack gedaan die op het Ubuntu forum stond. En waar ik na 3 tests bij speedtest.nl met de oude instellingen, max 2300 kbps haalde, haal ik nu max 3900 kbps. Natuurlijk zijn die tests nogal onbetrouwbaar om daarop een conclusie te bouwen, maar ik behoud deze instelling voorlopig wel. Je schakelt IPv6 uit, maar volgens mij kan dat nu nog niet veel kwaad.

Labels:

vrijdag, oktober 06, 2006

Even in de clinch met Ubuntu

Gisteren probeerde ik /home over te zetten op een nieuwe partitie. Het maken van een nieuwe partitie ging erg goed met de GParted LiveCD. Maar toen ik niet echt een Live CD had die ook in de terminal su kan gebruiken besloot ik erg van de handleiding af te wijken en dat had ik niet moeten doen.. Na de reboot kon ik niet meer inloggen. Via de oude laptop van mijn vader, waar ik Xubuntu op geinstaleerd heb, kon ik op Ubuntuforums de oplossing vinden. Zo heb ik wat ervaring opgedaan met chown en chmod, verder weet ik nu dat -r bij c(o)p(y) betekent dat alle onderliggende mappen mee gekopieerd worden.
De Xubuntu van de laptop heb ik overigens geupgrade naar 6.10, het duurde even, zo'n 8 uur denk ik, maar het werkt wel zo te zien. Voorlopig hoop ik die laptop niet weer te moeten gebruiken als noodsysteem..
Vandaag heb ik Miriam voorgesteld om een media center in te gaan richten. Ik ben van plan een barebone te kopen en die uit te breiden met een goede grafische kaart en een afstandsbediening. Op het media center komt, natuurlijk, Linux (Ubuntu waarschijnlijk) en MythTV. Een optie zou kunnen zijn een Xbox 'om te bouwen', maar ik heb meer zin en vertrouwen in een 'eigen' systeem, dan iets van de microschoft ;-). Het zal een lange termijn project worden, maar ik heb er vertrouwen in dat het er uiteindelijk wel komt. Progressie zal ik zeker hier loggen.

Labels: ,

woensdag, oktober 04, 2006

TikiBar TV Vodcast

TikiBar TV is ronduit de beste vodcast die ik ken. De feed is enigszins lastig te vinden vanaf de website, dus plaats ik hem hier ook even. De beste informatie staat overigens op Wikipedia. Het concept is simpel; er is een probleem en drank verhelpt het! Toch is het voor een low-budget 'filmpje' erg goed gemaakt en het acteren gaat de 3 hoofdrolspelers ondanks hun vaak beschonken staat best aardig af. Voor wie nog een manier zoekt om deze feed te lezen: Adam Curry's sapperser.

TikiBarTV.com