vrijdag, november 09, 2007

Open source games

Het is net weer tentamenweek geweest en op de een of andere manier heb ik dan de drang om spelletjes te spelen. Waar ik voorheen al Battle of Wesnoth (of Strijd om Wesnoth) had ontdekt als zeer speelbaar en actief spel (zelfs ESR ontwikkeld op het moment mee aan campaigns) was het nu de beurt aan een realtime spel; Bos Wars. Dit spel is voor mij minder speelbaar omdat het nog goede campaigns ontbreekt en ik speel niet multiplayer, omdat ik wil afsluiten wanneer ik dan wil. De vertaling is ook een stuk minder werk en aangezien er nog geen Nederlandse vertaling was heb ik een begin gemaakt en ben procentueel verder dan de Nederlandse vertaling van Wesnoth op het moment (en daar heb ik slechts een deel gedaan). Omdat ik ooit de originele versie gekocht heb van TTD deluxe, speel ik ook nog OpenTTD, wat nu nog de originele bestanden nodig heeft, maar dat schijnt te gaan veranderen.
Daarnaast kwam ik Super Tux Kart tegen en ook daar heb ik al plezier aan beleeft. Helaas blijven tegenstanders
Ten slotte zag ik net een spel wat me wel aansprak via Youtube; World of Padman. Quake (jazeker, open source) en soortgenoten spreken mij niet aan, maar de insteek van Padman lijkt wel erg leuk, vooral het grafische, waar de standaard FPS nogal donker zijn, is Padworld behoorlijk helder. Overigens een erg nobele strategie van ID software om spellen (game engine) die afgeschreven zijn te doneren aan de gemeenschap.
Er zijn nog een aantal spellen waar ik van hoop dat ze door ontwikkelen tot echt speelbare spellen, zoals Globulation 2, Widelands (een Settlers achtig spel) en Lincity NG.

Powered by ScribeFire.