zaterdag, september 30, 2006

5 Ways to Contribute to Open Source Projects Without Coding - Nongeek perspective

5 Ways to Contribute to Open Source Projects Without Coding - Nongeek perspective
Het zijn er 6 geworden, maar altijd leuk om deze opsomming te zien. Ik moet de weblog nog maar eens beter bekijken, misschien wel iets om te blijven volgen..

Labels:

vrijdag, september 22, 2006

Joomla! 1.0.11 en eerste stappen richting 1.5

Na dit weekend zal hoogst waarschijnlijk VKConline geupgrade worden naar Joomla! 1.0.11. Deze versie is alweer bijna een maand uit en bevat belangrijke veiligheidsverbeteringen. Waarom dan zo laat aanpassen? Juist deze verbeterde veiligheid zorgt voor een paar problemen. Zo werkt het forum opeens niet meer. Eveneens moest 2 weken gewacht worden op de component (hack eigenlijk) JACLPlus. De component is voor betalers wel eerder beschikbaar. Als ik de tijd vind zal ik alles overzetten begin volgende week.

Labels: ,

Eindelijk beeldscherm op 85Hz

Ondanks dat ik al een tijdje wist, eigenlijk bijna vanaf het begin dat ik Ubuntu gebruikte, dat mijn beeldscherm niet optimaal benut werd. Is het me vandaag pas gelukt om dit aan te pakken en ook direct maar op te lossen. Hier staat hoe. Ik heb blijkbaar wel de 'moeilijke' weg gekozen door het handmatig in e vullen, maar op mij komt dat makkelijker over dan commandos geven. Nu hopen dat mijn ogen het ook merken dat ik van 60 Hz naar 85 Hz ben gegaan..

dinsdag, september 05, 2006

Collegejaar weer begonnen, dus ik ook

Het collegejaar is weer begonnen en gisteren mijn eerste college weer gehad. Viel me nog niet eens tegen, ik werd niet moe.. Tenminste niet heel erg, wel wat gapen en de laatste 10 minuten kreeg ik het nog wel even moelijk. De leerboeken zijn nog onaangeraakt, of nou ja, ik heb een boek uit de kast gepakt en ergens neer gelegd.. In ieder geval ga ik er weer met frisse moed tegenaan. Dat moet ook wel, ik heb het eerste kwartaal 5 vakken.