dinsdag, juni 28, 2005

Eerste kibbeling op de markt

Gisteren was denk ik de meest kansloze avond uit mijn leven. Het begon allemaal goed met een stevige maaltijd bij Mark, preischotel, die later dan gepland werd opgediend, maar doordat ik te laat uit Siegerswoude was vertrokken precies op tijd voor mij werd voorgeschoteld. Na het toetje en een kop thee kon beginnen waarvoor we als Friezen gekomen waren; Beerenburg drinken. Direct bij ons eerste glas voegde Sissi zich bij ons. Na 3 maal door een huisgenote duidelijk te zijn gemaakt dat we lawaai maakten zijn we verkast, maar niet voordxat we met een stapel waxinelichtjes een steekvlam hadden gemaakt. In de huiskamer werd het restant van de 3 flessen Beerenburg gedronken. Aangezien de gastheer in slaap was gevallen en wij wel al naar ons bedje verlangden zijn we richting centrum gegaan, alwaar in Sissi´s penthouse nog een paar uur na werd geborreld met whisky (Glenfiddich). Toen bleek dat we de heer des huises uit zijn slaap hadden gehouden vanaf 4 uur, tot het moment dat we met vriendelijke dwang het huis uit werden gezet, hebben Roelof en ik op de markt nog gewacht totdat de visboer zijn stand had opgebouwd en zijn vet warm om zo het eerst overheerlijke gebakken visje (kibbeling zoals de titel al doet vermoeden) van de markt te kunnen eten. Om een uur of negen heb ik mijn bed dan eindelijk gevonden, maar door de warmt kon ik daar niet al te lang van genieten.

vrijdag, juni 17, 2005

Zit er weer op dit jaar

Zo, het is alweer een tijdje geleden dat ik iets op deze weblog heb geschreven, dus na 4 tentames in een week en een biertje, luisterend naar de mannen van de radio moet ik maar weer eens een bijdrage leveren.
De wekelijkse reis naar het noorden is deze week vertraagd met een dag want die bielzenbouwers vinden het nodig om juist vandaag te staken. Maar goed gelukkig is de NS zo goed om mij morgen gratis te laten reizen.
Volgend jaar zal ik eens kijken of ik bij Rigtersbleek iets kan betekenen. vorige week was in ieder gevaal korfbal genoeg, want maandag en woensdag naar Utrecht en een beetje trainen en op donderdag bij EKC Nääs een biertje gedronken.